wtorek, 5 lutego 2013

Makaron w kombinowanym sosie


    

                          Makaron w kombinowanym sosie


                                               

                                                                         Składniki:


  8 parówek wieprzowych,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    wg uznania szczypiorek usiekany,
    1 cebula biała,
    przecier pomidorowy Pudliszki,
    100 g sera topionego śmietankowego
    pieprz czarny grubo mielony do smaku
    400 g pieczarek
    makaron spaghetti lub inny,
    100 g margaryny,
    Sól,
    500 ml wody



W rondlu rozgrzewamy margarynę. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę , chwile podsmażamy . Dodajemy pokrojone w paski parówki. Smażymy chwile razem. Między czasie czyścimy pieczarki , kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku. Dodajemy do rondla , mieszamy. Dodajemy szczypior i kukurydzę odsączoną od zalewy. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 2 szklankami wody i serkiem topionym. Doprawiamy do smaku. Chwile gotujemy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem.

1 komentarz:

  1. Fajny makaronik :) Uwielbiam sos z serka topionego z dodatkiem kukurydzy :) PYCHOTA!

    OdpowiedzUsuń