Bigosik jesienny z dynią
1 kg dynii
3 marchewki,
1,5 kg kapusty białej
3 cebule białe,
1 kg łopatki wieprzowej
pieprz czarny mielony do smaku,
przyprawa typu vegeta do smaku,
1 pęczek natki pietruszki,
1/3 szklanki oleju,
500 ml wody,
1 słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki
Ścieramy wszystkie warzywa na tarce jarzynowej.
Mięso kroimy na małą
kostkę.
W brytfannie rozgrzewamy olej i podsmażamy chwilę mięso.
Dodajemy
warzywa i dusimy do ich miękkości.
Podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat
pomidorowy Pudliszki.
Mieszamy.
Dosypujemy posiekaną natkę pietruszki.
Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą typu vegeta.
Dusimy jeszcze 10 minut.
Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz