wtorek, 5 lutego 2013

Trochę jesiennego smaku

                                 Bigosik jesienny z dynią






1 kg dynii
3 marchewki,
 1,5 kg kapusty białej 
3 cebule białe, 
1 kg łopatki wieprzowej 
 pieprz czarny mielony do smaku, 
 przyprawa typu vegeta do smaku,
 1 pęczek natki pietruszki, 
1/3 szklanki oleju, 
500 ml wody, 
1 słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki 



  Ścieramy wszystkie warzywa na tarce jarzynowej. 
Mięso kroimy na małą kostkę. 
 W brytfannie rozgrzewamy olej i podsmażamy chwilę mięso. 
Dodajemy warzywa i dusimy do ich miękkości. 
Podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki.
 Mieszamy.
 Dosypujemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą typu vegeta. Dusimy jeszcze 10 minut. 
Podajemy z pieczywem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz