środa, 6 lutego 2013

Zupa pieczarkowa z kaszą

       Smaczna zupa z kaszą zadowoli podniebienia wielu smakoszy.                

                                      

                                                                           Zupa pieczarkowa z kaszą

 

  0,5 kg pieczarek
    2 marchewki,
    1 cebula,
    2 kostki rosołowe,
    1 łyżka kucharka
    pieprz czarny mielony,
    200 g kaszy jęczmiennej perłowej
    2 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki śmietany,
    1 szklanka wody,
    1 łyżka margaryny

 

 

  

Cebule drobno kroimy i podsmażamy na margarynie.


Dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki.

Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki jarzynowej.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe.

Wsypujemy startą marchewkę.

Kaszę gotujemy wg przepisu.
Wsypujemy do zupy.
Mąkę mieszamy ze śmietana ,dolewamy wodę i dokładnie łączymy.

Wlewamy do zupy.
Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy około 20 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz