Makaron w kombinowanym sosie
Składniki:
8 parówek wieprzowych,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
wg uznania szczypiorek usiekany,
1 cebula biała,
przecier pomidorowy Pudliszki,
100 g sera topionego śmietankowego
pieprz czarny grubo mielony do smaku
400 g pieczarek
makaron spaghetti lub inny,
100 g margaryny,
Sól,
500 ml wody
1 puszka kukurydzy konserwowej,
wg uznania szczypiorek usiekany,
1 cebula biała,
przecier pomidorowy Pudliszki,
100 g sera topionego śmietankowego
pieprz czarny grubo mielony do smaku
400 g pieczarek
makaron spaghetti lub inny,
100 g margaryny,
Sól,
500 ml wody
W rondlu rozgrzewamy margarynę.
Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę , chwile podsmażamy .
Dodajemy pokrojone w paski parówki.
Smażymy chwile razem.
Między czasie czyścimy pieczarki , kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy na durszlaku.
Dodajemy do rondla , mieszamy.
Dodajemy szczypior i kukurydzę odsączoną od zalewy.
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 2 szklankami wody i serkiem topionym. Doprawiamy do smaku.
Chwile gotujemy.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem.
Fajny makaronik :) Uwielbiam sos z serka topionego z dodatkiem kukurydzy :) PYCHOTA!
OdpowiedzUsuń