Przyprawę do mięsa wieprzowego mieszamy z 2-3 łyżkami oleju.
Wkładamy do niej plastry schabu. Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce
całą noc.
Następnego dnia smażymy mięso z obu stron na rozgrzanym
oleju.
Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki.
W naczyniu żaroodpornym układamy połowę pomarańczy.
Na nie układamy plastry schabu.
Na mięsie układamy resztę owoców.
Polewamy wszystko sosem zrobionym z miodu, syropu malinowego i
musztardy.
Pieczemy w temp 200 stopni C przez 30 minut.
Międzyczasie gotujemy w osolonym wrzątku kaszę jęczmienną .
Gotowe mięso wykładamy na talerz z cząstkami pomarańczy.
Podajemy z kaszą jęczmienną polana odrobiną sosu powstałego podczas
pieczenia schabu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz