Składniki na ciasto zagniatamy i chłodzimy 30 minut w lodówce. Następnie
wyjmujemy ,dzielimy na 2 równe części i wałkujemy na wymiar blaszki 32
x26 cm. Smarujemy marmoladą po całej powierzchni.
Białka ubijamy z cukrem i kisielem. Wykładamy na dwa ciasta.
Pieczemy kolejno w temp. 180 stopni przez 20 minut.
Między
czasie robimy krem budyniowy.
2 szklanki mleka gotujemy z cukrem i
margaryną .
Resztę składników mieszamy w reszcie mleka .
Wlewamy na
gotujące się mleko i gotujemy gęsty budyń . Wylewamy na jeden upieczony blat ciasta jeszcze gorącą masę.
Przykrywamy drugim blatem lekko dociskając. Posypujemy cukrem pudrem i chłodzimy 3 godziny w lodówce.
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWesołych świąt i zapraszam do siebie :)
zdrowych i wesołych świąt Karolino
Usuń