poniedziałek, 17 lutego 2014

Zupa brokułowa z szynką .

Dziś  ugotowałam zupę brokułową z dodatkiem szynki i makaronu Lubella nitki.
 Smaczna i nieskomplikowana w przygotowaniu.


               Zupa brokułowa  z szynką


 SKŁADNIKI;

500 g szynki wieprzowej
250 g brokuła
300 g makaronu Lubella
czarny pieprz do smaku
Przyprawa typu Kucharek, Jarzynka 
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
3 litry bulionu drobiowego.


                  


                   SPOSÓB WYKONANIA:

W garnku rozgrzewamy olej. Przesmażamy na nim pokrojoną drobno cebule oraz czosnek.
 Szynkę wieprzową kroimy w drobną kostkę i dodajemy do garnka.
Wlewamy  bulion i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
 Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy.
 Brokuł dzielimy na różyczki.
 Dodajemy do zupy.
Gotujemy. 
Makaron łączymy z zupą.
Doprawiamy do smaku przyprawą typu Kucharek lub Jarzynka oraz czarnym pieprzem.













1 komentarz:

  1. Bardzo apetycznie wygląda :) Z takimi całymi brokułami nigdy nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń