poniedziałek, 4 listopada 2013

Zapiekany kogel - mogel

                              Zapiekany kogel - mogel






Składniki;

2 banany
12 truskawek
6 żółtek
6 łyżeczek cukru kryształu
1 cukier waniliowy
 100 g orzechów laskowych  tartych







Sposób wykonania:


Do kokilek wkładamy pokrojonego w plastry banana i truskawki.
Żółtka miksujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
Zalewamy koglem moglem owoce.
Posypujemy orzechami laskowymi.
Wsadzamy  do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekamy do momentu aż kogel mogel przyrumieni się .
Zajadamy od razu po przygotowaniu.







Smacznego .



3 komentarze:

  1. uwielbiam kogel mogel, ale nigdy go nie zapiekałam! pysznie musi smakować :) zrobię, zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  2. zrób, zrób trochę słodyczy nikomu nie zaszkodzi a dzień osłodzi..

    OdpowiedzUsuń