Składniki;
2 banany
12 truskawek
6 żółtek
6 łyżeczek cukru kryształu
1 cukier waniliowy
100 g orzechów laskowych tartych
Sposób wykonania:
Do kokilek wkładamy pokrojonego w plastry banana i truskawki.
Żółtka miksujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
Zalewamy koglem moglem owoce.
Posypujemy orzechami laskowymi.
Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekamy do momentu aż kogel mogel przyrumieni się .
Zajadamy od razu po przygotowaniu.
Smacznego .
uwielbiam kogel mogel, ale nigdy go nie zapiekałam! pysznie musi smakować :) zrobię, zrobię!
OdpowiedzUsuńzrób, zrób trochę słodyczy nikomu nie zaszkodzi a dzień osłodzi..
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuń