Składniki;
6 białek jaj kurzych
1 szklanka cukru kryształ
3 łyżki nutelli
1 serek homogenizowany - 150 ml
Sposób przygotowania;
Białka ubijamy na sztywną pianę .
Stopniowo dosypujemy cukier.
Szykujemy blaszkę o wymiarach 25cm x 32 cm.
Wykładamy folią aluminiową ,smarujemy ja delikatnie olejem i posypujemy mąką .
Przekładamy ubite białka do formy wyrównujemy delikatnie ich powierzchnie .
Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i suszymy przez 30 minut.
Wyjmujemy z piekarnika lekko studzimy.
Wyjmujemy razem z folią na blat i ją zdejmujemy delikatnie by beza się nie połamała.
Nakładamy delikatnie porcje nutelli, a na nią serek, ja użyłam o smaku waniliowym.
Zwijamy blat bezowy w rulon.
Kroimy ostrym nożem i od razu podajemy.
Smacznego...
Bardzo smakowita ta rolada bezowa.Nie robiłem jeszcze rolad z bezy,wypróbuję. Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńDziękuję to też był mój pierwszy raz i przyznam,że miałam obawy co do niej ..
UsuńPięknie Ci się udała.
OdpowiedzUsuń