niedziela, 19 maja 2013

MIGDAŁOWE DYSKI











MIGDAŁOWE DYSKI.





SKŁADNIKI:


200 g tartych migdałów BackMit
2 białka
1 i 1/3 szklanki cukru 
wiórka kokosowe.







 

SPOSÓB WYKONANIA:


Migdały wsypujemy do miski. 
Połowę cukru mielimy w młynku lub używamy cukru pudru wymieszanego na pół z cukrem kryształem.
Białka ubijamy na sztywna pianę . 
Do migdałów dodajemy cukier ,łączymy z białkami i energicznie mieszamy łyżka .
Następnie wyrabiamy chwile ręką.
Do miseczki wsypujemy wiórka .
Z masy kształtujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, maczamy w pozostałym białku, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Lekko spłaszczamy.
Schładzamy w lodówce 2 godziny.





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz