niedziela, 26 lipca 2015

Kuskus z cukinią i groszkiem.


               Kuskus z cukinią i groszkiem.








Składniki :

0,5 op. kaszy kuskus
400 g młodej cukinii
4 gałązki natki  pietruszki
1 cebula biała
sól i pieprz do smaku
 2 łyżki oleju do smażenia
1 puszka groszku konserwowego







Sposób przygotowania;


 Cebulę drobno pokrojoną szklimy na rozgrzanym oleju. 
Dodajemy startą na tarce jarzynowej cukinie . 
Kuskus zalewamy wrzątkiem.
Odstawiamy na 5 minut.
Łączymy z warzywami z patelni.
Dosypujemy odcedzony zielony groszek i posiekana natkę pietruszki . 
Chwile smażymy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Od razu podajemy np. z pomidorem i ciemnym pieczywem.







1 komentarz: