niedziela, 10 maja 2015

Sernik na biszkoptach

                  Sernik na biszkoptach





Składniki;

10 jajek
1 szklanka cukru
1 kg sera białego
2 budynie śmietankowe
500 ml śmietany kremówki 36 % 
2 opakowania biszkoptów






Sposób wykonania;

Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. 

Stopniowo do nich dodajemy ser,budynie i 

dokładnie miksujemy.

Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę 

z białek.

Delikatnie łączymy z 

ubitą śmietaną kremówką.

Blaszkę 28 x 32 cm wykładamy folią i 

smarujemy tłuszczem. 

Układamy ściśle biszkopty.

 Wylewamy na nie masę serową .

Na wierzch  kruszymy biszkopty. 

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni 

piekarnika i pieczemy od 45- 60 minut.

Zostawiamy 10 minut po upieczeniu przy 

uchylonych drzwiczkach.



1 komentarz: