Składniki;
10 jajek
1 szklanka cukru
1 kg sera białego
2 budynie śmietankowe
500 ml śmietany kremówki 36 %
2 opakowania biszkoptów
Sposób wykonania;
Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch.
Stopniowo do nich dodajemy ser,budynie i
dokładnie miksujemy.
Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę
z białek.
Delikatnie łączymy z
ubitą śmietaną kremówką.
Blaszkę 28 x 32 cm wykładamy folią i
smarujemy tłuszczem.
Układamy ściśle biszkopty.
Wylewamy na nie masę serową .
Na wierzch kruszymy biszkopty.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni
piekarnika i pieczemy od 45- 60 minut.
Zostawiamy 10 minut po upieczeniu przy
uchylonych drzwiczkach.
Świetny sernik :)
OdpowiedzUsuń