czwartek, 31 lipca 2014

Tajska zupa z cukinią

             Tajska zupa z cukinią 

 




     Składniki:

200 g cukinii
1 marchewka
1,5 l wywaru warzywnego
100 g fileta z kurczaka
1 mleko kokosowe
curry,czarny pieprz ,imbir mielony do smaku
sól do smaku
słodka i ostra papryka do smaku






Sposób przygotowania

 

Do garnka wlewamy wywar i dodajemy pokrojonego w kosteczkę fileta z kurczaka.
Gotujemy go na pół miękko.

Następnie dodajemy marchewkę i cukinię pokrojoną w kostkę .

Zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy curry, szczyptę imbiru i obie papryki.
 
 Doprawiamy solą i pieprzem.
 Gotujemy .
Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.




                     

 

                        Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz