wtorek, 22 października 2013

Pora na babkę ...

                               Babka z krówkami i bananem.




Składniki:

200 g margaryny
1,5 szklanki mąki pszennej
1 banan
200 g cukierków krówek
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml likieru kokosowego
0,75 szklanki cukru
2 łyżki mąki pszennej do posypania cukierków
tłuszcz do formy







Sposób przygotowania;

Krówki kroimy na małe kawałki,oprószamy mąką .
 Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. 
Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 
Miksujemy.
Wlewamy likier. 
Banana kroimy w plastry, gdy są duże to jeszcze na pół.
Do ciasta wsypujemy cukierki i banana.
 Mieszamy delikatnie łyżką .
Formę babkę z kominem natłuszczamy i obsypujemy mąką .
Przelewamy do niej ciasto. 
Wstawiamy  do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy 40 - 45 minut.
Studzimy w formie.




Smacznego!




2 komentarze: