czwartek, 4 lipca 2013

Zupa jarzynowa z papryką

  •  

                   Zupa jarzynowa z papryką

                                  
                        

     

                              SKŁADNIKI:

6 szklanek wody
2 marchewki
2 korzenie pietruszki
200 g selera
1cebula biała
4 łyżki margaryny
7 łyżek  ryżu
1 puszka groszku konserwowego
1 czerwona papryka
5 łyżek keczupu łagodnego
5 ziemniaków
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
curry   do smaku
natka pietruszki do posypania
 kucharek do smaku
 


    


                                                  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Warzywa myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę .
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego.
 Na margarynie podsmażamy cebulę .
 Do cebuli dodajemy marchewkę ,seler i pietruszkę .
Przesmażamy około 10 minut. Wlewamy wodę . Dodajemy ziemniaki.
 Gotujemy,a następnie dodajemy pokrojoną paprykę oczyszczoną wcześniej z nasion i ryż oraz groszek konserwowy .
Doprawiamy keczupem, curry i pieprzem. 
Dodajemy łyżkę Kucharka.
 Zupę podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki. 


                             

3 komentarze: