piątek, 16 marca 2012

Pawie oczko.

                                            www.bakal.pl



                                     Pawie oczko




Składniki;

5 jajek
1 szkl cukru kryształ,
1 szkl mąki tortowej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
125 ml oleju,
pół szklanki wiórek kokosowych
1 łyżka kakao,
1 kisiel truskawkowy,
1 opakowanie kremu karpatka,
4 łyżki dżemu brzoskwiniowego
 wiórka kokosowe do posypania  firmy Bakal


Białka ubijamy z cukrem na sztywna masę , wsypujemy mąkę ,żółtka ,proszek do pieczenia i olej. Miksujemy na gładką masę do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. Dzieli na trzy części . Do każdej osobno dodajemy wiórka , kakao i kisiel. Miksujemy każdą osobno . Układamy łyżką na posmarowanej blaszce 40 cm x 25 cm.
Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 175 * C piekarniku przez 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół..



Krem karpatkowy przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Przygotowanym kremem , 3/4 jego części smarujemy jeden blat placka. Przykrywamy drugim lekko dociskamy.


Pozostałą częścią smarujemy wierzch placka. Na niego wykładamy 4 łyżki dżemy brzoskwiniowego i równomiernie rozmarowujemy po całości . Posypujemy wiórkami kokosowymi Bakal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz