Składniki:
4 ćwiartki z kurczaka
0,5 op. przyprawy do kurczaka
500 g pieczarek
0,5 pęczka natki pietruszki
500 g pomidorów
4 ząbki czosnku
2 białe cebule
4 łyżki oleju roślinnego
250 ml rosołu drobiowego
czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ćwiartki obsypujemy przyprawą do kurczaka.
Odstawiamy na 1 h do lodówki.
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przekładamy z patelni do talerza, a na tym samym oleju smażymy drobno pokrojoną cebule i czosnek .
Następnie dodajemy pieczarki i pomidory pokrojone w kostkę .
Dolewamy rosół.
Układamy ćwiartki na warzywach i dusimy do miękkości.
Posypujemy posiekaną natką pietruszki . Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Podajemy z ziemniakami z wody.
Smacznego !!!!!!!
Smakowita propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuń