czwartek, 5 września 2013

Roladki z czerwoną poświatą .

                        Party  Dip czosnkowy  ,który wykorzystałam do tych roladek nie zawsze musi spełniać taką rolę jaką mu przypisał producent. Ja już tak mam ,że wykorzystuje różne produkty w tzw niekonwencjonalny sposób. Tym razem dip posłużył mi w etapie panierowania roladek.

 

 

 

                   Roladki z czerwoną poświatą .

 

 

Składniki;

200 g papryki marynowanej pociętej w paski 
100 g suszonej żurawiny
100 g łuskanego słonecznika
150 g żółtego sera 
około 1 kg fileta z kurczaka
pieprz kolorowy do smaku
sól morska do smaku.

Dodatkowo:
1 Party Dip czosnkowy Prymat
1 jajko
125 ml mleka
mąka pszenna

Bułka tarta.
Olej do smażenia.





Sposób przygotowania;


Filet z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem. Układamy po plastzre żółtego sera. 
Wykładamy na niego kawałki papryki, żurawinę , słonecznik .
Zwijamy ściśle i spinamy wykałaczkami.
W miseczce rozmącamy jajko z Party Dipem czosnkowym, oraz mlekiem.



Do kolejnych wsypujemy mąkę i osobno bułkę tartą .
Roladki obtaczamy w mące ,następnie w mieszance jajka z Dipem a na koniec w bułce tartej.
Smażymy z każdej strony na ropzgrzanym oleju.
Po lekkim przestudzeniu wyjmujemy delikatnie wykałaczki i kroimy w plastry.







5 komentarzy: