Smaczna i nieskomplikowana w przygotowaniu.
Zupa brokułowa z szynką
SKŁADNIKI;
500 g szynki wieprzowej
250 g brokuła
300 g makaronu Lubella
czarny pieprz do smaku
Przyprawa typu Kucharek, Jarzynka
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
3 litry bulionu drobiowego.
SPOSÓB WYKONANIA:
W garnku rozgrzewamy olej. Przesmażamy na nim pokrojoną drobno cebule oraz czosnek.
Szynkę wieprzową kroimy w drobną kostkę i dodajemy do garnka.
Wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy.
Brokuł dzielimy na różyczki.
Dodajemy do zupy.
Gotujemy.
Makaron łączymy z zupą.
Doprawiamy do smaku przyprawą typu Kucharek lub Jarzynka oraz czarnym pieprzem.
Bardzo apetycznie wygląda :) Z takimi całymi brokułami nigdy nie robiłam.
OdpowiedzUsuń