poniedziałek, 24 lutego 2014

Szpinakowo ...


Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem.


 

 Składniki:

4 liście  białej kapusty 
1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Hortex
250 g sera twarogowego chudego
czarny pieprz do smaku
sól morska do smaku


Dodatkowo:

1 op. sosu beszamelowego 
100 g żółtego sera. 



Sposób przygotowania:

Liście z kapusty zaparzamy we wrzątku ,odcinamy twarde łyko.
Szpinak mieszamy z serem twarogowym.
 Doprawiamy solą i pieprzem. 
Mieszamy.
Na liście nakładamy po porcji farszu. Zawijamy tj. zwykłe gołąbki. 
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
 Zalewamy przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 1 godzinę.










Smacznego





5 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawe i apetyczne gołąbki ze szpinakiem :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze takich nie jadłem.Ciekawy smak.

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy się nie spotkalamz takimi golabkami ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich gołąbków jeszcze nie jadłam. Wyglądają bosko!

    OdpowiedzUsuń