Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem.
Składniki:
4 liście białej kapusty
1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Hortex
250 g sera twarogowego chudego
czarny pieprz do smaku
sól morska do smaku
Dodatkowo:
1 op. sosu beszamelowego
100 g żółtego sera.
Sposób przygotowania:
Liście z kapusty zaparzamy we wrzątku ,odcinamy twarde łyko.
Szpinak mieszamy z serem twarogowym.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy.
Na liście nakładamy po porcji farszu. Zawijamy tj. zwykłe gołąbki.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Zalewamy przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 1 godzinę.
Smacznego
Bardzo ciekawe i apetyczne gołąbki ze szpinakiem :-)
OdpowiedzUsuńJeszcze takich nie jadłem.Ciekawy smak.
OdpowiedzUsuńnigdy się nie spotkalamz takimi golabkami ! :)
OdpowiedzUsuńbo to taka moja wariacja ale bardzo smaczna
UsuńTakich gołąbków jeszcze nie jadłam. Wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuń