Suróweczka w miseczkach
2 marchewki
8 śliwek suszonych
2 łyżki żurawiny suszonej
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
4 łyżki orzechów włoskich
3 kromki chleba tostowego
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Śliwki kroimy w paseczki, a orzechy włoskie kroimy nożem na mniejsze kawałki.
Marchewkę łączymy z bakaliami,dolewamy olej.
Słodzimy do smaku.
Chłodzimy w lodówce 30 minut by smaki się ze sobą połączyły.
Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Wkładamy ciepły do filiżanek lekko dociskając do jej dna.
Studzimy około 10 minut by nabrał kształt miseczki.
Gotową suróweczkę nakładamy do chlebowych miseczek i podajemy na stół.
Śliwki kroimy w paseczki, a orzechy włoskie kroimy nożem na mniejsze kawałki.
Marchewkę łączymy z bakaliami,dolewamy olej.
Słodzimy do smaku.
Chłodzimy w lodówce 30 minut by smaki się ze sobą połączyły.
Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Wkładamy ciepły do filiżanek lekko dociskając do jej dna.
Studzimy około 10 minut by nabrał kształt miseczki.
Gotową suróweczkę nakładamy do chlebowych miseczek i podajemy na stół.
ale świetny pomysł,a surówka prosta ale smaczna
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowo podajesz surówkę.
OdpowiedzUsuń