Rybne pulpeciki z mintaja
Rybne pulpeciki z mintaja
Składniki;
5 płatów mintaja
bułka tarta
4 jajka
pieprz czarny do smaku
przyprawa do ryb około 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa do smaku
mąka do obtaczania pulpecików
4 łyżki keczupu
1 łyżka mąki wymieszana w 200 ml wody do zagęszczenia sosu
Płaty mintaja mielimy bądź drobno kroimy.
Dodajemy jajka , przyprawiamy pieprzem,gałka i przyprawą do ryb.
Wsypujemy bułkę tartą tak by masa była zwięzła i dało lepić się z niej kulki wielkości orzecha.
Pulpeciki obtaczamy w mące.
W rondlu gotujemy wodę z kostką rosołową bądź gdy mamy rosół używamy jego.
Wkładamy kolejno pulpeciki do rondla i gotujemy 10 minut. Wlewamy keczup. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą.
Doprawiamy pieprzem czarnym wg upodobań.
Wygląda pysznie :)juz dzis wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńPycha!!!!! zrobione ,prosto i smacznie polecam:))) Ja tylko zmieniłam ilosc jaj,dałam 2 całe i wystarczy.POLECAM
OdpowiedzUsuń