niedziela, 24 marca 2013

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielonym

Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielonym

 

Składniki:

   

Pokrojoną w kostkę cebule przesmażamy na oleju. 

   

Dodajemy do niej mięso mielone. 

   

  Następnie keczup, koncentrat pomidorowy i do smaku Kucharka.

   

Ugotowaną wcześniej kasze najlepiej używać w torebkach, wsypujemy do zawartości garnka.
Dokładanie mieszamy.

   

Formę do zapiekania smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą .

   

  Do mięsa dosypujemy posiekaną natkę pietruszki ,a następnie przekładamy do formy wygładzając jej powierzchnie.

 

 

  Na warstwie mięsnej układamy pokrojone w plastry pomidory.
Na pomidorach kładziemy wiórka zimnej margaryny.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 30 minut.
Podajemy od razu ciepłe. 

 

  Tak się prezentuje w całości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz