Schab w spaghetti z borowikami
Składniki:
6 plastrów schabu bez kości
200 g makaronu spaghetti #omnomnom
150 g groszku mrożonego
250 g borowików
1 cebula biała
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki vegety
czarny pieprz do smaku
100 ml oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Schab płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi.
Borowiki płuczemy na durszlaku i odstawiamy by ociekły z wody.
Cebule kroimy w cienkie pióra, a czosnek na małe kawałki.
W rondelku przesmażamy na oleju cebulę i czosnek.
Dodajemy schab i smażymy go z obu stron. Dodajemy grzyby i dusimy chwilę.
Podlewamy 2 szklankami wody i gotujemy do miękkości.
Dodajemy groszek.
Doprawiamy vegetą i pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Wykładamy na talerzach w kształcie gniazda.
Po środku każdego kładziemy plaster schabu a po bokach grzyby z groszkiem.
Smacznego
Bardzo apetyczy obiadek.Smakowicie wygląda na talerzu.
OdpowiedzUsuńOj z chęcią bym przygarnęła taki talerzyk na obiad. :)
OdpowiedzUsuń