poniedziałek, 24 marca 2014

Schab w spaghetti z borowikami




Schab w spaghetti z borowikami



Składniki:

6 plastrów schabu bez kości
200 g makaronu spaghetti #omnomnom
150 g groszku mrożonego 
250 g borowików
1 cebula biała
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki vegety
czarny pieprz do smaku
100 ml oleju rzepakowego 




 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Schab płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi.
Borowiki płuczemy na durszlaku i odstawiamy by ociekły z wody.
 Cebule kroimy w cienkie pióra, a czosnek na małe kawałki.
W rondelku przesmażamy na oleju cebulę i czosnek.
 Dodajemy schab i smażymy go z obu stron. Dodajemy grzyby i dusimy chwilę.
 Podlewamy 2 szklankami wody i gotujemy do miękkości.
 Dodajemy groszek. 
Doprawiamy vegetą i pieprzem.

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Wykładamy na talerzach w kształcie gniazda.
Po środku każdego kładziemy plaster schabu a po bokach grzyby z groszkiem.





Smacznego



2 komentarze:

  1. Bardzo apetyczy obiadek.Smakowicie wygląda na talerzu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj z chęcią bym przygarnęła taki talerzyk na obiad. :)

    OdpowiedzUsuń