Penne z brokułem
Składniki
400 g makaronu penne
500 g brokuła
600 g fileta z kurczaka
500 g pieczarek
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
4 łyżki oleju do smażenia
1 l wody
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania
Pieczarki gotujemy pokrojone na małe kawałki w wodzie lekko osolonej.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Doprawiamy
solą i pieprzem.
Brokuł blanszujemy, a następnie dzielimy na małe różyczki.
Czosnek rozdrabniamy w malakserze.
Dodajemy majonez i śmietanę.
Makaron gotujemy ,studzimy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,doprawiamy do smaku.
Wlewamy sos
czosnkowy i znów ale tym razem delikatnie mieszamy.
Bardzo lubię właściwie wszystkie makarony,szczególnie włoskie.Z takimi dodatkami to pychota.
OdpowiedzUsuńWspaniały, włoski i pyszny :)
OdpowiedzUsuń