niedziela, 2 marca 2014

Makaron.....

                     Penne z brokułem

 



Składniki


400 g makaronu penne
500 g brokuła
600 g fileta z kurczaka
500 g pieczarek
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
4 łyżki oleju do smażenia
1 l wody
sól do smaku
pieprz czarny mielony  



               Sposób przygotowania


 

 Pieczarki gotujemy pokrojone na małe kawałki w wodzie lekko osolonej.

 Fileta z kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Brokuł blanszujemy, a następnie dzielimy na małe różyczki.

 Czosnek rozdrabniamy w malakserze.

 Dodajemy majonez i śmietanę.

 Makaron gotujemy ,studzimy.

 Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,doprawiamy do smaku.

 Wlewamy sos czosnkowy i znów ale tym razem delikatnie mieszamy.

 

 

 

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię właściwie wszystkie makarony,szczególnie włoskie.Z takimi dodatkami to pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały, włoski i pyszny :)

    OdpowiedzUsuń