czwartek, 31 lipca 2014

Sałatka z soczewicą gotowaną na parze


 Sałatka z soczewicą gotowaną na parze

 

 

 




 Składniki:

1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
3 pomidory

Dip
 
3 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
3 szczypty czarnego pieprzu do smaku
1 łyżeczka octu balsamicznego
0,5 łyżeczki soku z cytryny
2 szczypty soli do smaku





                                 


                 Sposób przygotowania:
 
 

 Soczewicę z puszki gotowaną na parze łączymy z resztą składników pokrojonych w kostkę.
Mieszamy.

 Składniki dipu mieszamy w miseczce. Polewamy warzywa i znów mieszamy. 

 Podajemy od razu po przygotowaniu ozdobioną natką pietruszki.



 Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz