środa, 23 lipca 2014

Gulasz drobiowy z papryką .

               Gulasz drobiowy z papryką .










 
 Składniki
 
 
2 duże filety z kurczaka
3 białe papryki
4 ząbki czosnku marynowanego
12 pieczarek
1 biała cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki oleju
125 ml wody
3 łyżki mąki pszennej
sól czosnkowa do smaku
czarny pieprz
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki bazylii otartej
2 jabłka papierówki







 Sposób wykonania:


Mięso z kurczaka kroimy w paski.
 Wkładamy do miski .Doprawiamy solą ,pieprzem, bazylią i majerankiem .
Oprószamy mąką .

 W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.
 Przesmażamy pokrojoną cebule, a następnie wykładamy do niej mięso.
 Smażymy chwilę .

Następnie dodajemy plastry pieczarek, paprykę pokrojoną w kostkę, ząbki czosnku oraz koncentrat pomidorowy. 
Mieszamy i chwilę razem dusimy.  



Podlewamy wodą .
 Pod koniec smażenia dodajemy obrane papierówki i smażymy jeszcze z 10 minut .
 Doprawiamy jeszcze wg uznania czarnym pieprzem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz