SKŁADNIKI:
1 kalafior
1/2 części białej pora
1 marchewka
5 ziemniaków
4 szczypty suszonego koperku
1 łyżka przyprawy typu vegeta
czarny pieprz do smaku
2 kostki rosołowe
2 łyżki oleju.
3 l wody
2 łyżki śmietany 12 %
2 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
Por tniemy w cienkie półksiężyce.
W garnku rozgrzewamy olej i na nim smażymy go chwilę.
Dorzucamy pokrojoną w kostkę marchew i ziemniaki.
Zalewamy wodą .
Dodajemy kostki rosołowe i gotujemy aż warzywa będą półmiękkie.
Kalafior dzielimy na małe różyczki i dodajemy do zupy.
Gotujemy.
Doprawiamy do smaku vegetą lub Kucharkiem oraz czarnym pieprzem.
Wsypujemy koperek, może być świeży, gdy taki mamy.
Zupę zaprawiamy śmietaną rozrobioną z mąką.
Gotujemy jeszcze chwilę.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz