-
Zupa jarzynowa z papryką
SKŁADNIKI:
6 szklanek wody
2 marchewki
2 korzenie pietruszki
200 g selera
1cebula biała
4 łyżki margaryny
7 łyżek ryżu
1 puszka groszku konserwowego
1 czerwona papryka
5 łyżek keczupu łagodnego
5 ziemniaków
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
curry do smaku
natka pietruszki do posypania
kucharek do smaku
2 marchewki
2 korzenie pietruszki
200 g selera
1cebula biała
4 łyżki margaryny
7 łyżek ryżu
1 puszka groszku konserwowego
1 czerwona papryka
5 łyżek keczupu łagodnego
5 ziemniaków
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
curry do smaku
natka pietruszki do posypania
kucharek do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę .
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego.
Na margarynie podsmażamy cebulę .
Do cebuli dodajemy marchewkę ,seler i pietruszkę .
Przesmażamy około 10 minut.
Wlewamy wodę . Dodajemy ziemniaki.
Gotujemy,a następnie dodajemy pokrojoną paprykę oczyszczoną wcześniej z nasion i ryż oraz groszek konserwowy .
Doprawiamy keczupem, curry i pieprzem.
Doprawiamy keczupem, curry i pieprzem.
Dodajemy łyżkę Kucharka.
Zupę podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.
Zdrowa, smaczna zupka :)
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńApetyczna i kolorowam, czyli taka jak lubię.
OdpowiedzUsuń