Czas do świat szybko zleci.
Menu jak co roku powinno być wyjątkowe a dania smaczne.
Warto je zmieniać by nie popaść w monotonię.
Składniki;
9 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
50 g sera żółtego startego na drobnych oczkach
szczypta soli
czarny pieprz do smaku
bazylia otarta
olej do smażenia
bułka tarta do obtaczania jajek.
Sposób wykonania:
Ugotowanego jajka studzimy.
Ostrym nożem przecinamy w poprzek uważając by zniszczyć skorupki.
Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i białka do miseczki.
Dodajemy surowe jajko, bazylię oraz starty ser.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Masą jajeczną napełniamy połówki skorupek lekko dociskamy.
Obtaczamy w bułce tartej, nadmiar strzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Układamy jajka masą do spodu i smażymy 8 minut na złoty kolor.
Wyjmujemy na ręcznik papierowy by odsaczyć z nadmiaru tłuszczu.
Bardzo fajny sposób na jajka, muszę koniecznie wypróbować.
OdpowiedzUsuńCoś innego i pomysłowego.
OdpowiedzUsuńNominuję Cię i zapraszam do zabawy http://ala-piecze.blogspot.com/2013/04/spotkaa-mnie-dzisiaj-bardzo-mia.html .Pozdrawiam