Francuskie pakieciki
1 opakowanie ciasta francuskiego,
3 parówki drobiowe,
1/2 szklanki szczypiorku usiekanego,
6 plastrów sera ementalera
1 jajko do smarowania
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 równych części.
Na każdy kawałek kładziemy po plastrze sera, na niego po łyżce usiekanego szczypiorku , a następnie po połowie drobiowej parówki.
Zwijamy w ruloniki.
Sklejamy doki lekko je dociskając.
Układamy na posmarowanym papierze do pieczenia .
Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jakiem.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25-30 minut.
Na każdy kawałek kładziemy po plastrze sera, na niego po łyżce usiekanego szczypiorku , a następnie po połowie drobiowej parówki.
Zwijamy w ruloniki.
Sklejamy doki lekko je dociskając.
Układamy na posmarowanym papierze do pieczenia .
Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jakiem.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25-30 minut.
Ciekawy i smaczny pomysł na kolację. Życzę powodzenia w konkursie.
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja dla dzieci,polecam
OdpowiedzUsuń