piątek, 3 stycznia 2014

Tagliatelle z owocami.

Tagliatelle z owocami.


  


                             

                   

                                                         Składniki :

250 g makaronu tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim
50 g masła
100 g suszonych śliwek Kresto
100 g suszonych  moreli Kresto
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki.
sól do smaku 


                             

 

                                 Sposób przygotowania:



Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.
Odcedzamy na durszlaku.
 Morele i śliwki kroimy w cienkie paseczki.
W rondelku rozpuszczamy masło. 
Wsypujemy do niego owoce i chwile smażymy.
Makaron przekładamy na 2 talerze .
Na wierzch wykładamy zawartość rondelka. 
Posypujemy suszoną natką pietruszki .
Podajemy od razu po przygotowaniu.

 

 

 

2 komentarze: