środa, 4 czerwca 2014

Rolada mięsna gotowana dwa smaki

               Rolada gotowana dwa smaki.


 Składniki:

3 plastry schabu bez kości
1 duża pierś z kurczaka

2 łyżeczki koncentratu  30% Pudliszki
125 g sera białego chudego
10 truskawek
1 cebula biała
czarny pieprz do smaku 
sól do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego
suszona bazylia 
słodka papryka mielona

 


                       


                               

                Sposób przygotowania:

Plastry schabu oraz filet z kurczaka  rozbijamy delikatnie przez folie spożywczą tak by miały po nałożeniu na siebie jednakowe wymiary. Solimy i posypujemy pieprzem.


Przygotowujemy farsz:

Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W rondelku o grubym dnie rozgrzewamy olej.
Wrzucamy cebule, chwilę smażymy.

 Następnie dodajemy pokrojone drobno truskawki.
Dokładamy koncentrat pomidorowy i razem dusimy.
Doprawiamy pieprzem.
Studzimy. 

Do przestudzonego sosu dodajemy biały ser.
Mieszamy.

Plastry schabu rozkładamy na foli aluminiowej.
Posypujemy bazylią i oprószamy słodką papryką.
 Nakładamy porcje farszu.

Przykrywamy filetem z kurczaka.
Jego także posypujemy bazylią i oprószamy papryką.
Wykładamy resztę farszu.

 Zwijamy delikatnie w rulon tak by całość była pokryta folią. Jej końce ściśle zawijamy.

 Całość delikatnie przekładamy do 3 woreczków śniadaniowych za każdym razem mocno je zawiązujemy.

Wkładamy roladę do garnka z wodą.
Gotujemy 45 minut od momentu  jej zagotowania.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz