Składniki:
3 plastry schabu bez kości
1 duża pierś z kurczaka
2 łyżeczki koncentratu 30% Pudliszki
125 g sera białego chudego
10 truskawek
1 cebula biała
czarny pieprz do smaku
sól do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego
suszona bazylia
słodka papryka mielona
Sposób przygotowania:
Plastry schabu oraz filet z kurczaka rozbijamy delikatnie przez folie spożywczą tak by miały po nałożeniu na siebie jednakowe wymiary. Solimy i posypujemy pieprzem.
Przygotowujemy farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W rondelku o grubym dnie rozgrzewamy olej.
Wrzucamy cebule, chwilę smażymy.
Następnie dodajemy pokrojone drobno truskawki.
Dokładamy koncentrat pomidorowy i razem dusimy.
Doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Do przestudzonego sosu dodajemy biały ser.
Mieszamy.
Plastry schabu rozkładamy na foli aluminiowej.
Posypujemy bazylią i oprószamy słodką papryką.
Nakładamy porcje farszu.
Przykrywamy filetem z kurczaka.
Jego także posypujemy bazylią i oprószamy papryką.
Wykładamy resztę farszu.
Zwijamy delikatnie w rulon tak by całość była pokryta folią. Jej końce ściśle zawijamy.
Całość delikatnie przekładamy do 3 woreczków śniadaniowych za każdym razem mocno je zawiązujemy.
Wkładamy roladę do garnka z wodą.
Gotujemy 45 minut od momentu jej zagotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz