Roladki z czerwoną poświatą .
Składniki;
200 g papryki marynowanej pociętej w paski
100 g suszonej żurawiny
100 g łuskanego słonecznika
150 g żółtego sera
około 1 kg fileta z kurczaka
pieprz kolorowy do smaku
sól morska do smaku.
Dodatkowo:
1 Party Dip czosnkowy Prymat
1 jajko
125 ml mleka
mąka pszenna
Bułka tarta.
Olej do smażenia.
Sposób przygotowania;
Filet z kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem. Układamy po plastzre żółtego sera.
Wykładamy na niego kawałki papryki, żurawinę , słonecznik .
Zwijamy ściśle i spinamy wykałaczkami.
W miseczce rozmącamy jajko z Party Dipem czosnkowym, oraz mlekiem.
Do kolejnych wsypujemy mąkę i osobno bułkę tartą .
Roladki obtaczamy w mące ,następnie w mieszance jajka z Dipem a na koniec w bułce tartej.
Smażymy z każdej strony na ropzgrzanym oleju.
Po lekkim przestudzeniu wyjmujemy delikatnie wykałaczki i kroimy w plastry.
Świetnie prezentują się Twoje roladki.
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńdziękuję
OdpowiedzUsuńwspaniałe ;) moje smaki
OdpowiedzUsuńroladki wyglądają ładnie, z żurawiną robiłam i są pyszne
OdpowiedzUsuń